Hjärnfonden söker sakkunniga/experter

Hjärnfonden arbetar med insamling och finansiering av hjärnforskning samt kunskapsspridning och opinionsbildning för hjärnans område. Hjärnfonden sätter hjärnan på agendan och driver både den akademiska och politiska utvecklingen, till ett samhälle där alla förstår hjärnans betydelse och potential.  Till avdelningen Forskning & Samhälle söker vi nu sakkunniga experter ansvariga för  programområdena Forskning, Barn och Äldre. Avdelningen Forskning & Samhälle leds av Joakim Ramsberg. 

Vi söker dig som har akademisk utbildning och arbetslivserfarenhet inom relevant område. Forskarutbildning är meriterande. Du är en skicklig kommunikatör och har stort intresse och engagemang i att bidra till ett samhälle där alla hjärnor är fria från sjukdomar och når sin fulla potential.  

Hjärnfonden söker sakkunniga/experter till tre programområden:

Programansvarig Forskning - sakkunnig
Som programansvarig för forskning är du sakkunnig och följer Hjärnfondens forskningsområden. 
Du har forskarutbildning, egen forskarerfarenhet och minst 5 års arbetslivserfarenhet. Du är en skicklig kommunikatör och är intresserad av forskningspolitik. För mer information om arbetsbeskrivning och kompetenskrav, kontakta Ulrika Nyberg. 


Programansvarig Äldre - sakkunnig
Som programansvarig för Äldre är du sakkunnig och ansvarig för Hjärnfondens arbete på äldreområdet. Du omvärldsbevakar, engagerar, förmedlar kunskap och driver intrressepolitik. Du har minst en master/magisterutbildning inom relevant område och minst 5 års arbetslivserfarenhet. Forskarutbildning är meriterande. Du har intresse/erfarenhet av politik på äldreområdet, är en skicklig kommunikatör och skriver populärvetenskapligt. För mer information om arbetsbeskrivning och kompetenskrav, kontakta Ulrika Nyberg. 


Programansvarig Barn - sakkunnig
Som programansvarig Barn är du sakkunnig och ansvarig för Hjärnfondens arbete för att anpassa samhället efter hjärnans förutsättningar för barn. Du omvärldsbevakar, engagerar, förmedlar kunskap och driver intrressepolitik. Du har minst en master/magisterutbildning inom relevant område och minst 5 års arbetslivserfarenhet och arbetat med barnfrågor. Forskarutbildning, särskilt inom neurologiområdet, eller vårdutbildning och klinisk erfarenhet är meriterande. Du är en skicklig kommunikatör och skriver populärvetenskapligt. För mer information om arbetsbeskrivning och kompetenskrav, kontakta Ulrika Nyberg. 


 
Hjärnfonden är en betydelsefull finansiär av forskning inom neurovetenskapens alla områden – från grundforskning till klinisk forskning. Hjärnfonden tror på att gemensamt skapa livsviktiga lösningar genom forskning, för fler. Målet är ökad kunskap och fler genombrott på hjärnans och nervsystemets område. 
Hjärnfondens vetenskapliga nämnd, som består av 23 av landets främsta professorer inom hjärnans område, garanterar att de forskare som får Hjärnfondens forskningsbidrag eller stipendium tillhör den svenska forskareliten. Så har det varit sedan stiftelsen bildades 1994 på initiativ av professor Lennart Widén vid Karolinska Institutet.
Sedan Hjärnfondens start 1994 har man delat ut mer än en miljard kronor till svensk hjärnforskning. I dag är Hjärnfonden en av Sveriges snabbast växande insamlingsorganisationer men är långt ifrån färdig. När mer kraft läggs bakom forskning, att sprida kunskap och bryter stigman, förändrar vi livet för fler. 

Låter detta som ett spännande uppdrag? Hör av dig till Ulrika Nyberg för mer information.
Välkommen med din ansökan och cv via länken här.

 

 

Top