VD - Life Science företag - Stockholm

Vetenskapligt kommersiell VD till medtech/biotech/läkemedelsföretag

Vi söker dig, som har gedigen erfarenhet från bioteknik- och läkemedelsföretag, till ett uppdrag som vd i ett ungt och snabbt växande medtech/biotech/läkemedels-företag. Bolaget är i början av sin resa och har en mycket solid ägarstruktur och finansiering.

Du har haft ledande befattningar på C-Suite nivå och erfarenhet av kommersiell affärsutveckling i bolag som utvecklar läkemedel och/eller cellbaserade behandlingar (cell- och genterapier). Företaget är i tidig utvecklingsfas och kommer vara i det under lång tid framöver och därav är det är av stor vikt att du har relevant erfarenhet av, och insikt i, de olika kliniska faserna av läkemedelsutveckling.

Din kommersiella erfarenhet kommer vara nyckeln till framgång. Du har arbetat med in-/ut-licensieringsaffärer, samarbeten och partnerskap och du får gärna ha med dig erfarenhet av att förhandla med stora bolag (big pharma).

Du har ett entreprenöriellt mindset, gillar affären, gillar att bygga bolag och har ett starkt och förtroendeingivande ledarskap. Du kommer att forma en ledningsgrupp och en organisation och skapa en attraktiv företagskultur. Erfarenhet av start-up och IPO är ett starkt plus, men inte nödvändigt.

Företaget är ett nystartat höginnovativt medtech/biotech/läkemedels-bolag som siktar på börsen inom 3–5 år. Nyligen gjordes en investeringsrunda som säkrade en solid finansiering och uthållighet för ett bioteknikföretag i denna tidiga forskningsfas. Studier i fas 1 planeras till 2023/24.

Låter detta som ett spännande uppdrag och din nästa utmaning? Skicka in ditt CV via länken här: 

Du kan också ringa/maila mig så berättar jag mer.  
Ulrika Nyberg, tel: 0708-800407, mail: uny@bondi.se

Top