Presschef - Stockholm

Presschef till ett av Sveriges ledande spårtrafik-företag

 

Ett av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik vars uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. Koncernbolaget inkluderar ett antal dotterbolag och samlar koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation. Som presschef är du en del av kommunikationsavdelningen.

Arbetsuppgifter:
Kommunikationsavdelningen har det övergripande ansvaret för intern och extern kommunikation inklusive förändringskommunikation, press- och samhällskontakter, sociala medier, varumärkesarbete, inklusive employer brand. Kommunikationsavdelningen består av 6 medarbetare och vi söker nu en Presschef med huvudansvar för koncernbolagets mediarelationer. I rollen ingår även pressjour. Tjänsten är placerad i Stockholm. Du rapporterar till Head of Communications.

Kvalifikationer:
- Akademisk utbildning på kandidatnivå eller motsvarande. T ex Kommunikations- och medievetenskap eller Företagsekonomi
- Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
- Mycket god IT-vana. Ska obehindrat behärska Microsofts office-paket, samt ha erfarenhet från digitala plattformar såsom Sharepoint, Episerver eller liknande

Egenskaper:
Vi ser framför oss att du har flerårig erfarenhet från arbete i en liknande roll. Du har förmåga att identifiera och formulera framgångsrika budskap. Du ska ha erfarenhet av krishantering och kriskommunikation. Du bör ha ett samhällsintresse och det är önskvärt att du har en förståelse för upphandlad verksamhet. Du har projektledarförmåga och kan uttrycka dig i skrift på både svenska och engelska är en självklarhet.

Som person är du:
- Snabb och genomtänkt
- Van vid att alltid göra 360-gradiga bedömningar
- Strukturerad, kan prioritera och se både helheten och detaljerna
- Lösningsfokuserad, mål- och resultatinriktad
- Bra på att arbeta självständigt
- Modig och positiv i ditt förhållningssätt och strävar efter så enkla processer som möjligt för maximal effekt

 

Är du intresserad av denna tjänst, hör av dig med CV och din ansökan här.
För mer information kontakta Ulrika Nyberg eller 0708-800407

 

Top