« Vårt team

Ulrika Nyberg

Ulrika Nyberg är kommunikation- & public relations-expert, som i mer än 25 år verkat för Life Science-industrin i Sverige. Nybergs passion för relationer, som öppnar dörrar och länkar människor & idéer, har skapat många möjligheter till nya affärer genom åren. 

Relational Intelligence är helt avgörande för att företag ska vara framgångsrika i framtiden. Mjuka värden behöver ta mer plats på styrelsens strategiska agenda. Vikten av att rätt person arbetar i rätt miljö och med rätt människor ger bästa förutsättningen för hållbar framgång. För individen, företaget, kunden och affärerna. Det gäller internt, men även för affärspartners och externa relationer. 

Ulrika Nyberg drivs av förändring, är nyfiken, kreativ, lösningsorienterad och har förmågan att se nya perspektiv, bortom traditionella ramar. Hon har en särskild talang för att koppla ihop rätt personer med rätt sammanhang. Långsiktighet, personlighet och transparens är ledord som skapar förtroende.

Ulrika Nyberg var med och definierade Life Science branschen i Sverige under 2000-talet då hon i eget förlag grundade flertalet nischade branschtidningar, bla MedTech Magazine m.fl. Nyberg sålde sina tidningar 2012 till ett av Sveriges största fackpress-förlag, Mentor Communications Group och byggde under tre år upp ett nytt affärsområde inom hälsa & life science. I eran av digitalisering av mediebranschen blev jobbet att etablera helt nya affärsmodeller och digital transformation. Ulrika Nyberg var sedan Vice President of Communications & External Affairs på Bactiguard, och i fem år Associate Director of Policy & Governmental Affairs på MSD (Merck & Co i USA & Canada), där hon bla var del av EU-teamet i Bryssel. Nyberg var initiativtagaren till MSDs partnerskap med Microsoft i Norden & Baltikum, där två branscher möttes på ett helt nytt sätt för att skapa värde för patienter. 

 

+46 (0) 708 800 407

Main Industry Expertise

  • Healthcare
  • Life Science
  • Communication & PR
Top